БІНАРНА ЛЕКЦІЯ З «АРХІТЕКТУРИ КОМП’ЮТЕРА ТА КОНФІГУРАЦІЇ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ»

28.04.2023 року було проведено бінарну онлайн лекцію з дисципліни «Архітектура комп’ютера та конфігурації комп’ютерних систем» на тему «Налаштування операційної системи» зі студентами І курсу освітньої-професійної програми Середня освіта (Інформатика).

Під час заняття викладачі кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Віра КОЛМАКОВА та Сергій ПАРШУКОВ розглянули різні підходи до налаштувань операційних систем з використанням графічного інтерфейсу та командного рядка на прикладі операційних систем Windows 10 та Ubuntu Linux. Такий формат заняття дозволив повною мірою розкрити тему лекції та показав, як ефективно працювати з різними типами сучасних операційних систем. Надалі для поглибленого вивчення Linux студенти можуть обрати дисципліну «Встановлення, конфігурування та адміністрування серверних операційних систем».

Актуальною є необхідність впровадження в освітній процес нових методів і технологій, які б відповідали вимогам сьогодення, викликали високу мотивацію та стимулювали до творчого пошуку. Вивчення будь-якої проблеми на межі декількох дисциплін – це завжди цікаво.

Студенти мали можливість взяти участь в обговоренні теми та поставити запитання. Всі матеріали заняття доступні студентам на платформі Cisco Networking Academy.