УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ ФФМІ У ДВОДЕННОМУ ОНЛАЙН-ЗМАГАННІ «SIKORSKY CTF 2023»

З 1 липня 2023 року по 2 липня 2023 тривало захоплююче дводенне онлайн-змагання Capture-the-Flag (CTF) в стилі Jeopardy, створеного для перевірки та підвищення навичок студентів закладів вищої освіти та старших класів шкіл України з кібербезпеки.

У цьому змаганні взяли участь студенти факультету фізики, математики та інформатики спеціальності 014.09 Середня освіта (Інформатика). Команда «CyberCats» у складі: Ямковенко Владислав – капітан команди, Бурлаков ДмитроМаліцький МаксимКравченко Дмитро та Діденко Роман представляла наш університет.

Організаторами даного змагання є Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Amazon Web Services, Inc.

Мета Sikorsky CTF – надати студентам та старшокласникам можливість отримати практичний досвід щодо пошуку та ідентифікації вразливостей, що є ключовою навичкою у галузі кібербезпеки. За допомогою симульованих кібератак учасники опрацьовують кібербезпекові ситуації, які можуть виникнути в реальному житті.

Участь у CTF готує студентів до успішної кар’єри в галузі кібербезпеки, адже згадування такого досвіду у резюме підвищує шанси на працевлаштування та виділяє кандидата серед потенційних роботодавців.

Під час змагання учасники мали розв’язати 40+ завдань, які вимагають технічних знань та критичного мислення у таких 8 категоріях:

– Безпека вебзастосунків (Web security)

– Обернене проектування і аналіз шкідливого програмного забезпечення (Reverse Engineering and Malware Analysis)

– Аналіз вразливостей (Binary Vulnerability Analysis)

– Безпека мобільних застосунків (Mobile Security)

– Прикладна криптографія (Applied Cryptography)

– Стеганографія (Steganography)

– Цифрова криміналістика (Digital Forensics)

– Програмування (Professional Programming and Coding)

Незважаючи на складні завдання наші студенти гідно представили факультет фізики, математики та інформатики. Бажаємо хлопцям успіхів, не зупинятися на досягнутому та звичайно перемог!

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

22

23