«ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ ТА ЙОГО РОЛЬ У ПРОФЕСІЙНОМУ ЗРОСТАННІ ФАХІВЦЯ»

27 вересня 2023 року на факультеті фізики, математики та інформатики відбувся Регіональний науково-практичний семінар «Емоційний інтелект та його роль у професійному зростанні фахівця», організатором якого виступила кафедра інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій.

На семінарі були присутні представники Вінницького обласного центру народної творчості, Комунального закладу «Балтський педагогічний фаховий коледж», Української інженерно-педагогічної академії, громадської організації «Спільний шлях», Державного університету «Житомирська політехніка», Уманської гімназії № 11, Жашківського опорного ліцею № 2, Уманського ліцею № 3, громадської організації «Десяте квітня», закладу дошкільної освіти «Сонечко» № 3, ЦДЮТ «ЗОРІТ» Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області, Уманської гімназії № 5, науково-педагогічні працівники й аспіранти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини студенти ОС «Бакалавр» та «Магістр» факультету фізики, математики та інформатики.

Учасники семінару обговорили одну з найзатребуваніших «м’яких навичок»  21 століття – емоційний інтелект.

Емоційний інтелект – це вміння дати раду своїм і чужим емоціям: точно зрозуміти, оцінити і виразити їх.

Під час доповіді спікера – кандидата педагогічних наук, доцента, завідувача кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Марії МЕДВЕДЄВОЇ з’ясували, що існують чотири напрямки емоційного інтелекту: як ми оцінюємо та виражаємо емоції; що про них знаємо; як ними керуємо; як на їх основі приймаємо рішення. Зрозуміли чим відрізняється життя людини, чий емоційний інтелект розвинений більше, ніж у інших. А також дізналися як розвивати емоційний інтелект.

У загальному робота семінару проходила у дружній атмосфері співпраці та взаєморозуміння, а організатори отримали від учасників схвальні та позитивні відгуки.

0102040710