«ВІД УМАНЯ ДО ПОЗНАНЯ: КОРДОН НЕ ПЕРЕШКОДА, СПІЛЬНЕ ЄДНАЄ…»

З 01 по 07 жовтня 2023 року відбувся І етап проєкту «Молодіжний обмін «Від Уманя до Познаня: кордон не перешкода, спільне єднає…»», співорганізаторами якого стали Міністерство молоді та спорту України, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини та Університет імені Адама Міцкевича в Познані.

Метою проекту є посилення українсько-польського міжкультурного діалогу через залучення молоді до вивчення спільної історико-культурної спадщини.

Учасниками даного проєкту стали зокрема і викладачі факультету фізики, математики та інформатики Катерина ІЛЬНІЦЬКА – начальник відділу міжнародних зв’язків, доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук та Любов ТІТОВА – викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій, а також здобувачка освіти першого (бакалаврського) рівня ОПП «Середня освіта (Математика. Інформатика)» Марина МАНЗЮК.

І етап проєкту став насиченим новими знайомствами з польськими колегами та здобувачами освіти, ознайомленням з культурними надбаннями Республіки Польща, а також особливостями освітньої та наукової роботи Університету імені Адама Міцкевича. Відвідини музеїв, круглі столи, лекційні та практичні заняття дали змогу учасникам зробити крок на зустріч полікультурності та отримати цікавий досвід. За результатами роботи І етапу проєкту усі учасники отримали сертифікати про участь в міжнародній академічній мобільності.

Поряд з реалізацією проєкту відбувся ряд зустрічей делегації з Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у складі проректора з наукової роботи, професора кафедри вищої математики та методики навчання математики, доктора педагогічних наук, професора Тетяни ГОДОВАНЮК, проректора з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку, доцента кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук, кандидата педагогічних наук, доцента Володимира МИКОЛАЙКА, проректора з гуманітарних питань, кандидата педагогічних наук, доцента Наталії РЕВНЮК, керівника відділу міжнародних зв’язків, доцента кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук, кандидата педагогічних наук Катерини ІЛЬНІЦЬКОЇ з представниками Університету імені Адама Міцкевича в Познані та Інституту європейської культури в Гнєзно. Предметом обговорення були питання академічної мобільності здобувачів освіти та викладачів, започаткування спільних освітніх програм, а також стан і перспективи наукового співробітництва.

Щиро вдячні організаторам за незабутній досвід, знайомство з культурною спадщиною дружньої країни та можливість поширювати вплив української культури!

01040506