V ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «СУЧАСНІ ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ І НАУЦІ»

16-17 листопада 2023 року на базі факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулась V Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні інформаційні технології в освіті і науці». Співорганізаторами конференції виступили такі заклади: Інститут цифровізації освіти НАПН України, Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Державний університет «Житомирська політехніка».

Із вступним словом до учасників конференції звернулась декан факультету фізики, математики та інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна МАХОМЕТА, яка привітала учасників конференції та акцентувала увагу на актуальності досліджень у галузі інформаційно-комунікаційних технологій.

До вітального слова приєдналась проректор з наукової роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор Тетяна ГОДОВАНЮК, яка побажала учасникам плідної і продуктивної роботи, цікавих доповідей та швидкої і беззаперечної перемоги, а також наголосила на важливості наукових напрямів за якими здійснювались дослідження:

  • Методологія і теорія використання ІКТ в освіті в умовах НУШ.
  • ІКТ і засоби навчання у закладах освіти.
  • Використання хмарних та мобільних технологій в освітньому процесі: вітчизняний та зарубіжний досвід.
  • Впровадження STEM-освіти в закладах освіти України та країн Європейського Союзу.
  • ІКТ як засіб національно-патріотичного виховання.

Конференцію модерувала викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Любов ТІТОВА, яка ознайомила учасників із програмою та правилами проведення конференції.

До доповідей та публікації тез приєднались науковці із Сум та Переяслава, Запоріжжя та Києва, Житомира та Кривого Рогу, Рівного та Тернополя, Умані та Черкаської області, а також з Литви та Китаю. Конференція пройшла інформативно, цікаво та завершилась на позитивній ноті. Дякуємо учасникам за цікаві дослідження!