МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ВЧИТЕЛЯ-ПРАКТИКА: СУЧАСНО, МОДЕРНІЗОВАНО, ПРОГРЕСИВНО

22 грудня 2023 року для здобувачів вищої освіти, які навчаються за освітніми програмами Середня освіта (Інформатика), Середня освіта (Математика. Інформатика) та Середня освіта (Фізика. Інформатика) факультету фізики, математики та інформатики у змішаному форматі проведено майстер-клас Володимиром БОЙКОМ, вчителем інформатики Уманського ліцею №3 Уманської міської ради Черкаської області. Тема – «Використання додатку «Дія. ІТ-студії» на уроках інформатики»

Зі вступним словом до здобувачів вищої освіти та методистів звернулася Леся ПАРШУКОВА, старший викладач кафедри інформатики і ІКТ, яка зазначила, що «Оновлена інформатика — ІТ‑студії» – це проєкт Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства освіти і науки України за підтримки програми EU4DigitalUA. Це новий підхід до навчання з максимальним фокусом на практику та застосування навичок у реальних ситуаціях, а за змістом – цифрові освітні ресурси з інформатики для учнів та вчителів.

Володимир Бойко у своєму виступі наголосив, що IT-студії — це не лише електронні підручники, але й повноцінний підхід до навчання, який зорієнтований на практичні навички та їх застосування в реальних ситуаціях. Цей проект є відповіддю на виклики сучасного інформаційного суспільства, де інформатика стає необхідною складовою освіти кожного учня. Також у своєму виступі спікер зазначив переваги та практичну значущість застосування ресурсу, адаптивність до потреб учнів та широкий спектр тем. Також поділився власним досвідом із використання додатку у педагогічній діяльності.

Активну участь у обговоренні теми взяли викладачі – методисти Дарія ВОЗНОСИМЕНКОЮ, Марина ДЕКАРЧУК, Світлана ГРУННИК, Сергій ПАРШУКОВ та студенти різних освітніх програм.

У підсумку було зазначено, що IT-студії — це крок вперед у розвитку сучасної освіти, який сприяє формуванню компетентних та креативних громадян. За допомогою цього проекту відкриваються нові можливості для учнів, а інформатика стає захоплюючою та корисною для кожного.