ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ «МАТЕМАТИЧНА ЛОГІКА І ТЕОРІЯ АЛГОРИТМІВ»

21 лютого 2024 року відбулося відкрите заняття для здобувачів вищої освіти ІІ курсу ОС «Бакалавр» факультету фізики, математики та інформатики з дисципліни «Математична логіка і теорія алгоритмів». Провела відкрите заняття в змішаному форматі старший викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Віра КОЛМАКОВА.

Тема заняття «Застосування алгебри висловлень в теорії комбінаційних схем». На початку заняття було зроблено акцент на актуальності питань щодо застосування теорії математичної логіки в роботі цифрових пристроїв. В ході роботи розглянуто поняття «комбінаційна схема», «базові логічні елементи», «релейно-контактні схеми», наведено приклади з аналізу та синтезу комбінаційних схем. Приклади побудови та мінімізації логічних функцій для релейно-контактних схем мали практичний характер. Заняття пройшло динамічно, продуктивно, студенти проявляли активність при обговоренні поставлених питань.

Відкрите заняття відвідали завідувач кафедри Марія Медведєва, викладачі кафедри Андрій Шуляк, Леся Паршукова, Сергій Паршуков та лаборант кафедри Юлія Зінченко. Колеги, які були присутні на відкритому занятті, відмітили логічну послідовність, регламентацію в часі, зв’язок між теоретичним і практичним матеріалом та залишили схвальні відгуки.