ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ «ХМАРНІ ТА МОБІЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» В ІННОВАЦІЙНОМУ КЛАСІ ОСВІТНЬОЇ ЕКОСИСТЕМИ MOPED

З 15 лютого 2021 року студенти повернулися в стіни рідного факультету фізики, математики та інформатики, тому практичне заняття з дисципліни «Хмарні та мобільні технології в освіті», яка розроблялася у межах виконання міжнародного грантового проєкту «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (MoPED) – №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP, що діє в рамках програми ЄС Еразмус + КА2 – Розвиток потенціалу вищої освіти, відбулося в аудиторіях, які облаштовані сучасною технікою.

Отож, 23 лютого 2021 року завідувачем кафедри інформатики і ІКТ, кандидатом педагогічних наук, доцентом Марією Медведєвою було проведено заняття з дисципліни «Хмарні та мобільні технології в освіті» для здобувачів вищої освіти першого року навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 014.09 Середня освіта (Інформатика). Заняття відбулося у змішаному форматі, із використанням хмарного сервісу Google Meet (так як не всі студенти мали змогу вийти на очне навчання). Під час заняття було розглянуто сервіси для створення опитувань, які актуальні саме для освітнього процесу, описано етапи створення, проаналізовано основні принципи підбору контенту, після чого студенти вчилися самостійно створювати опитування за допомогою хмарних сервісів.

В ході заняття викладач застосовувала різноманітні методи навчання. Зокрема, одним з ефективним методів виявився метод евристичної бесіди. Цей метод є одним з методів пошукового навчання, який передбачає діалогічну творчу взаємодію учасників освітнього процесу. Викладач пропонувала розглянути кожен сервіс окремо та задавала запитання, які скеровували студентів на формування нових питань, висновків, правил. В результаті студенти отримували відповіді на свої запитання в ході бесіди та обговорення.

Заняття пройшло в дружній і теплій атмосфері!