Засідання круглого столу на тему «Підготовка учнів до участі в олімпіадах різного рівня»

8 жовтня відбулось засідання круглого столу на тему «Підготовка учнів до участі в олімпіадах різного рівня» під керівництвом Паршукової Л.М. Участь у зібранні взяли студенти IV-V курсів та викладачі кафедри Колмакова В.О., Білятинська І.М., Паршуков С.В., Ярова М.О. Метою зустрічі стала підготовка студентів до участі у регіональній науково-методичній конференції, що відбудеться на кафедрі інформатики та ІКТ 29 жовтня.

IMG_1183

Серед питань, що розглядалися, особливу увагу було приділено використанню олімпіадних завдань на уроках інформатики, їх роль, система добору та рекомендації щодо їх розв’язання; здійснено огляд мультимедійних проектів членів МАН.

IMG_1188

Виступи студентів акцентувалися на можливості самореалізації, творчого потенціалу учнів, адже нині створюється нова школа, де учень повноцінно живе, проектує своє майбутнє, враховуючи власні можливості, ставлячи перед собою завдання самовдосконалення, самовиховання, самоосвіти. Саме тому перед учителем постає глобальна задача – своєчасно підготувати учнів до нових умов життя і професійної діяльності у високоавтоматизованому інформаційному суспільстві, навчати їх самостійно діяти в ньому, ефективно використовуючи всі його можливості.

IMG_1187

Comments are closed.