Відкрите заняття з дисципліни «Вибрані питання комп’ютерної інженерії»

18 травня 2022 року професором кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій, доктором педагогічних наук, професором Галиною Ткачук проведено відкрите лекційне заняття з навчальної дисципліни «Вибрані питання комп’ютерної інженерії» для здобувачів четвертого курсу першого рівня вищої освіти «бакалавр» освітньо-професійної програми Середня освіта (Інформатика).

Відповідно до навчальної програми дисципліни було проведено лекційне заняття за темою: «Управління програмним проектом». На початку заняття викладач наголосила, що засвоєння даної тема та виконання відповідних завдань дає змогу отримати програмний результат «Уміє використовувати апаратне та програмне забезпечення, враховує принципи функціонування пристроїв та вимоги до їх експлуатації при організації освітнього процесу», який задекларований у освітній програмі.

У ході заняття Галина Ткачук використовувала мультимедійний супровід, який містив комплексно і структуровано поданий матеріал. Це надзвичайно важливо для розуміння студентами теми, особливо в умовах проведення занять в дистанційному режимі.

На занятті були присутні також викладачі кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій: завідувач кафедрою, кандидат педагогічних наук, доцент Марія Медведєва та кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Бондаренко. По завершенню заняття вони поділились своїми враженнями щодо організації лекційного заняття. Зокрема, Марія Медведєва наголосила, що важливим показником засвоєння теми є мультимедійний супровід та представлення інформації у зрозумілій формі. Тетяна Бондаренко наголосила, що нині, в умовах пандемії навички в галузі управління програмним проектом є надзвичайно важливими і тема пропонованого заняття є на часі та актуальною.

Загалом заняття проведено на високому професійному рівні, навички та знання, отримані студентами є на часі та актуальними.