ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ: ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЄКТІВ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ 2023 Р. КАФЕДРИ ІНФОРМАТИКИ І ІКТ

22 листопада 2022 р. проведено чергову зустріч стейкхолдерів та науково-педагогічних працівників кафедри інформатики і ІКТ з метою обговорення освітніх програм «Середня освіта (Інформатика)» освітнього рівня – «Бакалавр» та «Середня освіта (Інформатика)» освітнього рівня – «Магістр».

Процес взаємодії зацікавлених сторін на кафедрі реалізується шляхом безпосередньої участі стейкхолдерів у реалізації освітньої програми на різних етапах:

– зібрання з метою обговорення та внесення пропозицій при удосконаленні освітньої програми та навчального плану підготовки фахівців за спеціальністю “Середня освіта (Інформатика)”;

– зустрічі зовнішніх стейкхолдерів з студентами спеціальності для обміну досвідом;

– проведення навчальних практик у школах, що є потенційними для працевлаштування здобувачів вищої освіти;

– участь стейкхолдерів в оцінюванні якості знань здобувачів вищої освіти при проведенні державної атестації;

– забезпечення академічної доброчесності.

В межах поточної зустрічі було презентовано освітні програми, проаналізовано компетентності та програмні результати, освітні компоненти та вибірковий блок дисциплін.

На зустрічі були присутні науково-педагогічні працівники, представники академічної спільноти, директори шкіл, керівники та адміністратори ІТ-компаній та приватних організацій, які здійснюють освітню діяльність, а також здобувачі вищої освіти та випускники.

Вже декілька років поспіль кафедра інформатики і ІКТ співпрацює з різними закладами освіти, ділиться досвідом підготовки майбутніх фахівців, проводить гостьові лекції, організовує різноманітні заходи. Зокрема, в межах зустрічі були присутні їх представники:

– Вакалюк Тетяна Анатоліївна, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри інженерії програмного забезпечення Державного університету «Житомирська політехніка», м.Житомир.

– Войтович Ігор Станіславович, доктор педагогічних наук, професор, завідувач  кафедри інформаційно-комунікаційних технологій та методики викладання інформатики Рівненського державного гуманітарного університету, м.Рівне.

– Косаринська Ніна Олександрівна, директор Дубівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Уманської районної ради Черкаської області.

– Ніколаєв Сергій Дмитрович, директор Долинського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області.

– Письменко Василь Васильович, академічний керівник «Startup It Academy», м.Київ.

– Бойко Володимир Миколайович, адміністратор приватної академії «Хакер», м.Умань.

Підготовка сучасного учителя інформатики – це надзвичайно важливий і відповідальний процес, адже потрібно врахувати всі аспекти підготовки, зважити проблеми та визначити перспективи, отримати зворотній зв’язок від усіх зацікавлених сторін.

Колектив кафедри інформатики і ІКТ щиро вдячний за активну участь стейкхолдерів в презентації освітніх програм та сподівається на подальшу співпрацю.