ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ ОС «МАГІСТР» ІЗ ГАРАНТОМ ОСВІТНЬОЇ-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ «СЕРЕДНЯ ОСВІТА (ІНФОРМАТИКА)»

07 вересня 2023 року на факультеті фізики, математики та інформатики відбулася онлайн-зустріч гаранта освітньо-професійної програми «Середня освіта (Інформатика)» зі студентами І курсу освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форм навчання.

На початку зустрічі декан факультету фізики, математики та інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри вищої математики та методики навчання математики Тетяна МАХОМЕТА представила студентам гаранта освітньо-професійної програми «Середня освіта (Інформатика)» та розповіла про можливості участі студентів у розробці й перегляді освітніх програм, а саме ‒ можливості проводити незалежні дослідження думки стейкхолдерів; вносити пропозиції щодо запровадження нових дисциплін, модулів, тем; нових форм та методів навчання задля кращого досягнення результатів навчання тощо.

Гарантом освітньо-професійної програми є завідувач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій, кандидат педагогічних наук, доцент Марія МЕДВЕДЄВА.  Під час зустрічі гарант розповіла студентам про особливості освітньої програми «Середня освіта (Інформатика)» освітнього ступеня «магістр», призначення і роль окремих дисциплін та практик у навчанні, звернула особливу увагу здобувачів на питання придатності випускників до працевлаштування та подальшого навчання, національної та міжнародної академічної кредитної мобільності, дала детальну характеристику механізму формування компетентностей і програмних результатів навчання, роль студентів у внутрішньому забезпеченні якості освіти, академічну доброчесність. Також у процесі спілкування було окреслено можливості перезарахування результатів здобутих у неформальній та інформальній освіті під час вивчення обов’язкових освітніх компонент та дисциплін вільного вибору студентів. Окрім того, вона наголосила на тому, що здобувачі вищої освіти мають можливість долучатись до розгляду освітньої програми за якою навчаються та вносити свої зауваження і пропозиції щодо її покращення.

Заступник декана по впровадженню ІКТ на факультеті Сергій ПАРШУКОВ познайомив студентів з інформаційно-освітнім середовищем Moodle та показав як працювати з даною платформою

Також гарант ознайомила здобувачів освіти з Положенням про випускні кваліфікаційні роботи в УДПУ імені Павла Тичини та тематикою магістерських робіт.

Після ознайомлення студентів з освітньою програмою було проведено обговорення її змісту, зокрема щодо їх прав, обов’язків і відповідальності. Марія Олександрівна відповіла на запитання студентів і запросила активно долучатися до формування освітніх компонентів вільного вибору студентів задля підвищення якості освітніх послуг.

a

b

f

g

i

l